Szerző: Admininisztrátor Dátum: 2011. augusztus 25. Gyógyulás a manipuláció, kontroll és bántalmazás hatásaiból – Modulár B bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ezt a tanfolyamot azoknak szánjuk, akik bármilyen szintű bántalmazást átélt emberekről gondoskodnak, feléjük szolgálnak gyógyítással. Mindenki hasznosnak találhatja, aki lelki tanácsadóként vagy gyülekezeti imaszolgálatok tagjaként működik.

Azoknak is segítséget nyújt, akik bántalmazást éltek át: megértik a bántalmazás egyes következményeit. Ez fontos kulcsa lehet a gyógyulásnak és a szabadulásnak.  Mélyreható lelki tanácsadást ugyan nem kínálunk ez alkalommal, mégis lesz alkalom a tanításra reagálni, imát kérni és megkezdeni utunkat a teljesség felé.  Az e kurzusban oktatott anyag sokéves tanácsadói tapasztalatunk gyümölcse, amelyet fájó és megtört életű emberek szolgálatában töltöttünk, akiket esetenként különböző módokon bántalmaztak. Az érintett témákból:

Fizikai bántalmazás
Az erőszakos viselkedés gyökereit vizsgáljuk, hogy megértsük: a fizikai bántalmazásból származó érzelmi sérelem oly mértékben uralkodóvá válhat az ember élete fölött, hogy egyes esetekben ő maga is bántalmazóvá lehet.

Szóbeli bántalmazás
A felénk irányuló szavaknak hatalma van. A vádlás, a kritika, az ítélet vagy a harag szavai átokká válhatnak az életünkön.

Szexuális bántalmazás
Bevezetés a szexuális bántalmazás témakörébe, különböző formáinak és következményeiknek felvázolásával.

Érzelmi bántalmazás
Mit jelent érzelmi bántalmazást átélni, és milyen kár származhat a negatív érzelmi élményekből.

Szellemi bántalmazás
Mi a különbség az Isten szerinti vezetés és a szellemi bántalmazás között, valamint milyen módon bántalmazhatják a gondoskodást élvezők a szellemi tekintély pozíciójában lévőket. Az ilyen bántalmazás gyakori következményei a zavarodottság, a bűntudat és az önelutasítás. Bemutatjuk a legfontosabb lépéseket és elveket, amelyek reményt és gyógyulást hoznak azoknak, akik bántalmazást éltek át annak következményeivel.

ROVAT: Programok

Comments are closed.