Szerző: admin Dátum: 2011. január 19. Isten szerinti szex és szexualitás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A világ, amelyben élünk, értéktelennek tekinti és eltorzította a szex és a szexualitás Isten szerinti képét. Ennek eredménye, hogy sok keresztény bűntudatban vagy folyamatos küzdelemben él az ismeretek hiánya, helytelen múltbeli döntések vagy mások ellenük elkövetett bűneinek következményeként. A tanfolyam biztonságos helyet nyújt azoknak, akiknek ezen a területen nehézségeik vannak, a következők bemutatásával:

A kurzus tartalma igen hasznos eszközökkel látja el azokat is, akik lelki tanácsadói és imaszolgálatot végeznek. A bevezető tanítás azt vizsgálja, hogyan vonatkoznak Istennek a teremtés korában elhangzott parancsai szexualitásunkra, mi a szabad akarat szerepe és az Ő terve a házasságon belüli szexuális intimitást illetően. Érintjük még a következőket:

  • A szexuális kapcsolatok mélysége. Test, lélek és szellem részvétele. Megvizsgáljuk a “megismerés” és a “szövetségi kapcsolat” bibliai értelmét, és elmondjuk, hogyan nyitjuk meg magunkat az áldás helyett az átok számára, ha kilépünk Istennek e területre vonatkozó tervéből.
  • Őszinte, de tapintatos formában tárgyaljuk, mi is a bűnös cselekedet – ide értve a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokat, a pornográfiát, a perverz és bántalmazó viselkedést. Világosan bemutatjuk a következményeket: a bűntudatot, ítéletet, érzelmi zavarokat és az esetleg kialakuló szellemi megkötözöttséget.
  • Számba vesszük a döntésük vagy a körülmények miatt egyedül élőkre vonatkozó kérdéseket.
  • A homoszexualitásról és a leszbikusságról szóló bibliai alapú tanítás rámutat arra, miért is küzdenek egyesek ezzel a problémával.
  • A megbocsátás elfogadása, a múlttól való megszabadulás felé vezető lépések. Hogyan járjunk a teljesség és a szentség útján.
ROVAT: Programok

Comments are closed.