Szerző: Admininisztrátor Dátum: 2011. január 28. 6 hozzászólás

Előfordult már veled, hogy hallgattál egy tanítást a párkapcsolatokról, és a végén ott ültél még több kérdésekkel a fejedben?!

Persze a párkapcsolatok témaköre jóval bonyolultabb, mint egy három ismeretlenes egyenlet. De a legközelebbi Quiver alkalmon szeretnénk olyan dolgokról beszélni, amiről alig, vagy talán még egyáltalán nem hallottál. Ez nem alapozás lesz, hanem a kimondatlan kérdésekre a válasz…

Sőt! Legyél te az, aki habozás nélkül felteszed azokat a bizonyos „tabu kérdéseket”!

Ezt itt a fórumon meg is teheted és nekünk annál több időnk lesz kimerítő válaszokkal készülni szombatra! Ismét lesz kiscsoportos beszélgetés, ahol hasznos védőnői/szakmai tanácsokkal is gazdagodhatsz, valamint újra meghallgathatod, mit mond a tapasztalat… szóval ahogy azt már megszokhattátok őszinte bizonyságok a tarsolyban!

 • Néhány ízelítő, ami benne lesz a kalapban:
 • Őszintén! Mennyit számít a külső a párválasztásban?
 • Mennyire manipulálható egy férfi, a női vonzerőn keresztül?
 • „Fel kéne nőni!” De mit jelent ez konkrétan számomra?
 • Csak a fiúknak kell megtanulni azt a bizonyos felelősségvállalást? Mit jelent ez a lányokra nézve?
 • Lehet-e „listám” az elképzelt társamról?
 • Ki imádkozhatod-e Istentől azt a bizonyos „nagy őt”? Úgy tűnik sokan ezt csinálják…
 • Miért hiszik a férfiak, hogy annál jobb feleség lesz valakiből, minél dekoratívabb?!
 • A férfiak mennyire romantikusak? Ja, és meddig??
 • Mi vár rám az esküvő és a nászút után??
 • Hogyan lehet megtalálni a „tökéletes társat”, ha keresztényként csak egy dobásom van?

Ha tudod, hogy jössz, és hozod a fél ifit, lécci jelentkezz be előre itt (ld. alább), nehogy túl kevés hely legyen!

Az életkorod azért legyen 16 és 35 év között, amennyire lehet!

Ez az alkalom ingyenes, de a nap végén az központ fenntartására adakozást tartunk.

ROVAT: Programok

6 hozzászólás

 1. Prince of Egypt szerint:

  Csak egy-két kérdés jutott eszembe, amire szívesen meghallgatnám a választ:

  1. Érdekelne, hogy lehet régi kapcsolatokból származó sérüléseket feldolgozni, mi a múlthoz való helyes hozzáállás ? (azon kívül, hogy “bocsáss meg”, “táplálkozz Isten igéjével”, “keresd Istent” stb.)

  2. Mi a helyzet az “ideál” kérdésével? Az ember társválasztását megváltoztathatatlanul determinálják a belső késztetések? Lehet kompromisszumot kötni a belső késztetésekkel akkor, ha az ember nem találja meg a kielégülést ezekre? (magyarul: ha nem találja vagy nem jön össze a “Tökéletes”-sel való kapcsolat?)

  3. Továbbra is az ideálhoz kapcsolódóan: létezik a férfinak és nőnek “ellen pólusa” (anima/animus), ami meghatározza a társválasztást? (Lásd: Gyökössy Endre: Magunkról magunknak c. könyv 8. fejezet)

  4. Hogy lehet egy fiú és egy lány közt kialakítani azt az atmoszférát, amely lehetőséget kínál a megismerkedésre, mégsem zárul úgy adott esetben, hogy a lány megsérül, mert Ő mindig többre gondolt? A lányoknak milyen felelőssége van ebben?

  5. Normális az, hogy sokan vannak akár a 40-es korosztályban is egyedülállók? (Én személy szerint úgy gondolom, hogy ennek nem az az oka hogy az Úr így akarja, hanem szimplán kapcsolatteremtési problémák, és/vagy vallásos megkötözöttségek.)

  6. Lehetséges az egészséges, önmegtartóztató élet? (Véleményem szerint nem kevesen vannak, akik ezzel küzdenek és rengetek kreatív energiát felemészt ez a harc)

  Remélem nem gond, hogy ennyi kérdést tettem fel, izgatottan várom a rendezvényen elhangzó esetleges válaszokat!

 2. Ujlaki Marci & Márti szerint:

  WOW!!! Köszönjük a kérdéseid és egyben az őszinteséged! Sok kérdésedben -észrevételedben jól fején találtad a szöget! Úgy érzem nem lesz elég az az egy nap… 🙂 Mindenképpen lesz gondunk a válaszokra!

 3. Jécsai Borbála szerint:

  Sziasztok!!
  Kérdéseim:
  1.Mennyire áthidalható, ha egy kapcsolatban a nő nagyon érzelmes, a férfi pedig érzelmi analfabéta?(köszönhető ez családi háttérnek, nevelésnek, körülményeknek és barátoknak)

  2.Lehet egy ilyen párosításból jó házasság, ha már az ismerkedésben is állandóan megbántja a férfi a nőt?

  3.Mennyire tanulható a romantika, az érzelmek kifejezése és emberi szinten való kielégítése?

  4.Szabad e belemenni a házasságba, ha ezek nincsenek kezelve/megoldva?

  5.A szexualitás mennyiben befolyásolhatja ezt az állapotot pozitív értelemben?(kihoz érzelmeket, stb..)

  6.A szexualitás mennyire lehet rossz hatással ezekre a problémákra?(ha pl.a romantika más eszközei helyett használják)

 4. Ujlaki Marci & Márti szerint:

  Köszönjük Bori (ha szólíthatunk így) neked is a kérdéseid! Sokan nem gondolkodnak ezeken (a fiatal férfiak többsége), pedig ezek nélkül egy jegyességet sem lenne szabad elkezdeni. Pontosan ilyen “láthatatlan”, talán jelentéktelennek tűnő dolgokon lesz a fókuszunk 26-án! Mindenképpen gyere el ha tudsz! 🙂

 5. Xeni szerint:

  Sziasztok,

  Gondolom ti is láttátok már (legújabban FB-on kering) a férfi és női agy különbségeit feltáró keresztény ea-t? Nem ezt véleményezném, csak kiegészítő kérdésem lenne, mivelhogy ez a házasságról a házasoknak szól(t ott)… de akik még nem vagyunk azok???
  tehát a kérdésem: Mik azok a tényleges különbségek nők és férfiak (lányok és fiúk) között, ami miatt szinte állandó (lehet) a félreértés?
  Még most házasság előtt, mi az amit jó ha tud az ember, ami a másik nemnél máshogy működik?
  Ezzel sztem brutál fontos lenne tisztába lenni mind2 oldalnak, és nem a mostanában divatos poénkodós/esetleg bántó különbségek hangoztatásával, hanem h mi az, amit Isten direkt így teremtett, és tiszelni kéne a másikban, h ő más milyen, de mégis mind2 fél Isten kifejezése, sőt, nagy szüksége lesz idővel a másik felére…
  Rengetegen nagyon nincsenek tisztában azzal (és én se teljesen), hogy ki mit hogyan ért, mennyire tartja lényegesnek, mit akar/tud/nem akar kifejezni a szavaival és azon túl, és azt hogyan kell értelmezni… 1-1 beszélgetésben, ismerkedésben…mert annyi sebet okoz/kap az ember…
  Na, tuti értitek a kérdésemet 🙂
  Köszi,
  a Hatalmas Egyedüli Isten áldjon titeket gazdagon!

  és akkor ezennel jelentkeznék is erre a mini konfira 🙂
  xEni

 6. Emil szerint:

  Sziasztok! Szuperek vagytok, tök jók a kérdések!

  Hadd tegyek hozzá én is néhányat:

  – Van egy-két nagyon jó barátom, akikkel át tudom élni azt az örömöt, ami abból fakad, mikor két lélek közel kerül egymáshoz és megérti egymást. Miért nem tudom ezt megtapasztalni egy lánnyal sem? (amúgy a női nem híve vagyok minden értelemben)
  – Újra lehet kezdeni egy olyan kapcsolatot, ami valami miatt nem működött, hosszabb idő elteltével?
  – Mit jelent egy lánynak segítőtársnak lenni? El lehet a hölgyektől is várni a terhek hordozását ahelyett, hogy a párjukban a “Messiást” keressék?
  Köszi a válaszokat előre is! Isten áldjon meg Titeket!
  Emil