QUIVER (magyarul tegez) az Ellel Ministries fiataloknak szánt programja. Móttó:  “a megelőzés jobb, mint a kezelés”

Az Ellel Misszió munkatársainak döntő többsége, harmincas éveiben járó fiatal. Kivétel nélkül mindannyian hálásak vagyunk azért, hogy Isten korán felhasználta az Ellel tanításait arra, hogy életünket megváltoztató igazságokat hallhassunk és alkalmazhassuk is őket. Egy-egy iskolánkon nem ritka azoknak a száma, akik így sóhajtanak fel: „Bárcsak hallhattam volna erről korábban, akkor teljesen másként alakulhatott volna az életem!”

Meggyőződésünk, hogy a lelki helyreállítás szolgálata mellett ugyanolyan szerepet kell kapjon a problémák és sérülések megelőzésére való ismeretek átadása, méghozzá minél fiatalabb korban.

Ezt a célt hivatott szolgálni az un. „Quiver” alkalom-sorozatunk, ahol kéthavonta a tapasztalt lelkigondozó-tanítók mellett az Ellel csapat fiatal munkatársai is beszélnek a lelki sérülésekről, helyreállásról és a megelőzésről, miközben őszintén kiadják saját életük küzdelmeit és harcait. Isten ezeket a tanításokat és őszinte bizonyságokat nagyon erőteljesen használja gondolatébresztőként és felkavarja azokat a területeket, ahol Ő gyógyulást akar hozni egy-egy fiatal életében.

Így az alkalmakon igyekszünk, nem csak az elméleti tudást átadni, hanem gyakorlati módon, kézzelfoghatóvá tenni a hallottakat, egyfelől jó példával elől járva, másfelől imádsággal való szolgálattal.

Újabban csak délelőtt vannak tanítások, ebéd után pedig kiscsoportokban folytatjuk személyesebb beszélgetésekkel. Itt mindenki elmondhatja a témához kapcsolódó véleményét, tapasztalatait, kérdéseit. A visszajelző lapok alapján a résztvevő fiatalok érzik és tudják, hogy itt teljes elfogadásra és megértésre találnak, másrészt egy mélyebb megvilágítást kapnak a sokszor kusza helyzeteikre nézve. Többen elmondták, hogy a gyülekezetükben egyáltalán nem, vagy csak nagyon felszínesen esik szó ennyire konkrétan, keresztény szemszögből az őket nagyon is érintő témákról, mint a pornográfia, az önértékelés, az elfogadottság, az álarcok, a párkapcsolatok, az érzelmek működése, a nemek közti különbségek, a félelmek.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy jó híre ment az alkalom-sorozatnak, nagyon sok az eddig sosem látott új arc a társaságban, akik mind-mind válaszokért jönnek.

“Mint a hegyes nyíl, olyanná tett, és a tegzébe (angolul: Quiver) rejtett.” Ézsaiás 49:2

Résztvevőink írták – (egyetlen elmarasztaló véleményt sem kaptunk)

„Hiánypótló”

„Engem személy szerint megérintett az egész, nagyon jó volt!”

Volt-e valami, ami nem tetszett, jobb lehetett volna? „Nem”

„Profi volt, gratula!”

„Csak így tovább!”

„Megbízható szervezés!”

„Nagyon jó a tanítás, Isten szívéből…”

„Köszönök mindent, nagyon-nagyon jó volt!”

„Nagyon frankó volt és tuti!”


Az összes Quiver Konferencia hanganyaga elérhető a Webáruházban.

A “Le a Tabukkal” c. konferencia írott “kérdés-felelet” jegyzete közkívánatra a letöltéseknél  megtekinthető regisztrált látogatóink számára (–> felső jobb oldal).