Szerző: Admininisztrátor Dátum: 2011. augusztus 25. A stressz, a szorongás és a kiégés kezelése – Modular B bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Azon sokak közé tartozol, akik a mai társadalomban stressztől, szorongástól vagy a kiégettség érzésétől szenvednek? Ha egy vagy közülük, vagy ha ilyen embereknek próbálsz segíteni, ez a kurzus neked szól.

Világos bibliai tanítás hangzik el arról, hogy az igazi béke csak Jézustól jöhet. Megvizsgáljuk a stressz indító okait, valamint azt, hogyan kezelhetjük ezeket a gyógyító és imaszolgálaton keresztül. Bibliai alapelveket adunk, amelyek segítenek a stresszes helyzetek és kapcsolatok Isten szerinti kezelésében. Mindazokhoz szeretnénk szólni, akik stresszes körülmények között élnek, és akik úgy érzik, képtelenek megfelelni az élet “normális” követelményeinek. A stresszben gyökerező problémák gyors terjedésével a kurzus azok számára is egyre inkább lényegbe vágó, akik tanácsot kívánnak adni, együtt imádkozni másokkal, segíteni nekik. Segítséget kínálunk mindazoknak, akik a stressz, a szorongás és a kiégettség érzésével küszködnek. A tanításokban az alábbi témákat érintjük:

Változások, konfliktusok, veszteség, elvárások és gyász – csak néhányat sorolunk fel életünk szorító tényezői közül. Amikor ezek túl nagyra nőnek az életünkben és már nem tudjuk őket kezelni, az egész személy érintett lesz, megváltozik a gondolkodásunk, érzéseink, viselkedésünk és kapcsolataink.

– Hogyan függ össze képességünk az életkörülményeink között való helytállásra belső teljességünk fokával.  A lelkünkben és emberi szellemünkben lévő sérült, gyógyulásra váró területek befolyásolják a stresszt előidéző helyzetekre való reakciónkat.

– Annak felismerése, hogy valóban problémánk van, az okok azonosítása kulcsfontosságú lépések az életünkben jelen lévő stressz következményeiből való gyógyulás, a helyreállás elfogadásához.

– Bibliai elvek és gyakorlati útmutató: hogyan kezeljük a mindennapos feszültségeket Isten szerinti módon, hogy a mindannyiunk által tapasztalt stressz, belső feszültség és szorongás mértékét csökkentsük. Választható rövid feladatokat adunk egyes tanítások végén, amelyek segítenek a tanítást egyedi esetekre alkalmazni.  A tanításra lesz alkalom reagálni, valamint imaszolgálatot is nyújtunk a rászorulóknak a témával kapcsolatban.

ROVAT: Programok

Comments are closed.