Szerző: admin Dátum: 2011. január 19. A törődés, gondoskodás és lelkigondozás alapelvei – Modulár A bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az emberek szívesen fordulnak hozzád, hogy megosszák veled a problémáikat? Részt veszel a gyülekezeti imaszolgálatban? Megerősítésre vársz, hogy Isten valóban gyógyító szolgálatra hív? Úgy érzed, van elhívásod arra, hogy másokon segíts, de alkalmatlannak és eszköztelennek érzed magad? A tanfolyamon megvizsgáljuk, mit jelent másoknak segíteni a gondoskodás, tanácsadás és ima szolgálatain keresztül. Fontosabb az, hogy kik vagyunk, milyen a szívünk irányultsága, mint az, amit tudunk. A kapcsolatok gyakorlati oldalát mutatjuk be, műhelymunkában kipróbálható gyakorlati tudnivalókat. Sokan tettek bizonyságot a résztvevők közül arról, hogy a kurzus nagyon bátorító volt a számukra, Isten megerősítette általa a gyógyító szolgálatra szóló elhívásukat, és eszközöket kaptak ehhez a feladathoz. A bevezető tanítás a gondoskodás, tanácsadás és szolgálat közötti kapcsolatot és különbségeket mutatja be. Hangsúlyt kap a szív helyes irányultságának, a motiváció mibenlétének fontossága másokat segítő Isten-szolgálatunkban.

  • Alapvető kommunikációs technikákról szólunk, mint amilyen a figyelmes hallgatás, az érzékenység fejlesztése és a kérdések feltevésének módja. A gyakorlatra szánt időben lehetőség nyílik a technikák alkalmazására.
  • Kiemeljük a hatékony tanácsadó fontos erényeit és tulajdonságait, valamint a csoportos tanácsadás előnyeit és dinamikáját.
  • Kifejtjük a probléma felismerés, a mélyen húzódó okok, az imádság területei és a folyamatos tanítvánnyá válás sajátosságait.
  • Gazdag tanácsadói tapasztalatunkból merítve bemutatjuk a gyakran előforduló védekezési mechanizmusokat. Javaslatok a szeretetben történő konfrontáció mikéntjére.
ROVAT: Programok

Comments are closed.