Szerző: Admininisztrátor Dátum: 2011. augusztus 3. Elfogadottság és hovatartozás 2 – Modulár B bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mindannyian vágyunk rá, hogy tartozzunk valahová. Isten adta azt az emberi vágyat nekünk, hogy elismerve, értékelve, elfogadva érezzük magunkat úgy, ahogyan vagyunk. Ha ez a szükségletünk nem talál igazságos válaszra, az eredmény az lehet, hogy elutasítjuk embertársainkat, magunkat vagy akár Istent, emellett megvédjük magunkat a további negatív élményektől, hogy azokat többé ne kelljen átélni.

A kurzus arra tanít, hogyan tudunk kilépni azokból a védekezési mechanizmusainkból, melyeket azért kellett felépítsünk, hogy megóvjuk magunkat a további sérülésektől. Mindazoknak szól, akik ki szeretnének lépni az elutasítottság taposómalmából, és ehelyett elfogadottságban és Istenhez tartozásban élni. A tanítás különösen is hasznos lehet mindazok számára, akiket Isten arra hív, hogy szeretetét közvetítsék a fájó lelkek felé. A bevezető tanításban szó lesz Isten jelleméről, a feltétel nélküli elfogadás mennyei elvéről, és az ember Isten-elutasításának következményeiről. A témákból:

Mi a különbség a bűn és a fájdalmak között. Hogyan tudjuk befogadni Isten igazságát, hogy fájdalmaink ne vigyenek bennünket bűnbe.

Isten szerinti megoldásokat kínál arra, hogy hogyan tudjuk kifejezni és kezelni érzelmi fájdalmainkat.

A kurzus segít felismerni és felszámolni azokat a nem Isten szerinti védekezési mechanizmusokat-melyeket felépítettünk lelkünk védelmezésére.

Megvizsgáljuk, hogy hogyan reagál az emberi szellem az elutasításra.

Bemutatjuk a szégyen okait hatásait és Isten szerinti kiutat mutatunk ebből a fogságból.

Szó lesz arról, hogy ki is vagyok igazán és hogyan találom meg az önazonosságomat (identitás), valamint arról, hogy ki vagyok Krisztusban?

ROVAT: Programok

Comments are closed.